Egészség

Sebészeti tamponokat, gumikesztyűt felejtett az orvos a páciensében

Egy 48 éves francia nő nagyot csodálkozott, amikor öt darab orvosi tampont és egy gumikesztyűt volt kénytelen „megszülni”. Akár meg is halhatott volna a testében felejtett eszközök miatt, az orvosa azonban még csak bocsánatot sem kért tőle.

Jelenleg is folyik az a per az egyik francia bíróságon, amelyet egy 48 éves páciens indított sebészével szemben. A nő tavaly áprilisban egy marseille-i magánklinikán azért feküdt kés alá, mert a méhnyálkahártyáját kellett eltávolíttatnia, és bár maga az abláció sikeres volt, nem maradt következmények nélkül. A doktor ugyanis benne hagyta betegében az egyik gumikesztyűjét és még öt sebészeti tampont. 

A megműtött páciensnek először csak az tűnt fel, hogy állandó és erős hasfájás kínozza, nem tud aludni, és nehezére esik a vizeletürítés. Panaszaival a sebészhez és a klinika nővéreihez fordult, akik – anélkül, hogy megvizsgálták volna – fájdalomcsillapítót írtak fel neki. 

A nőt aztán sokkolta, amikor a szervezetéből távoztak az idegen eszközök. Amikor a klinikára visszatért, szembesítette az orvost annak hanyagságával, de az orvos meglehetősen félvállról vette a dolgot: „Ha nem elégedett, keresse csak meg a biztosítómat, megnyugodhat, nagyon jól be vagyok biztosítva” – vetette oda neki a sebész. A hibáért az orvos még csak bocsánatot sem kért, pedig a műtét után a nő hónapokon át nem tudott dolgozni, azóta is húgyúti fertőzésekkel küzd, és folyamatos pszichés kezelést igényel. Akár vérmérgezést is kaphatott és meg is halhatott volna, ha esetleg időben nem távoznak az eszközök a testéből. 

(via Telegraph)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top