Egészség

Horogférgek rontották el a szerelmesek vakációját

Nem pont a tervezettek szerint alakult a pár nyaralása.

Katie Stephens és Eddie Zytner a Dominikai Köztársaság egy négycsillagos hoteljében nyaralt, ám vakációjukat elég kellemetlen élmény árnyékolta be. Épp a gyönyörű, finom homokos tengerparton sétáltak, amikor viszkető, égő érzés támadt a talpaikban. Azt gondolták, homoki bolhák csípték meg őket, erre előre figyelmeztették is a párt, hogy előfordulhat. 

Ám miután néhány nap elteltével orvoshoz fordultak problémájukkal, kiderült, hogy horogférgekkel van dolguk. Lábuk ekkorra már borzasztóan nézett ki. Hatalmas, vörös duzzanat éktelenkedett mindkettejük talpán. A horogféreg egyfajta bélparazita, így a fertőzés hasi fájdalmat, hasmenést, fogyást és fáradtságot, valamint viszkető bőrkiütést is okozhat a bőrön. A járvány Afrikában és a kelet-ázsiai országokban, köztük Indonéziában, Thaiföldön és Vietnamban a leggyakoribbak. A Dominikai Köztársaságban évente átlagosan 10-15 ehhez hasonló eset fordul elő.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top