Egészség

Meghalt egy férfi, mert beszippantotta az MRI a kórházban

A férfi oxigénpalackkal a kezében lépett be a szobába, ahol a berendezés volt. A kórházi dolgozók azt mondták neki, nyugodtan menjen be, nem lehet baj.

Egy férfi meghalt egy mumbai kórházban, miután beszippantotta az MRI-készülék. Rajesh Maru családja azt állítja: a BYL Nair Jótékonysági Kórház egyik munkatársa azt mondta a férfinak, mielőtt ő egy fém oxigénpalackkal besétált volna a szobába, hogy a gép ki van kapcsolva.

Ám amikor belépett, a 32 éves férfit magához rántotta az MRI-készülék hatalmas mágneses ereje, nem maradt ideje arra sem, hogy elengedje a palackot. A keze beszorult, és emiatt nagy mennyiségű oxigént engedett ki a palackból.

Bár a kórházi személyzet megpróbálta kihúzni a gépből, és a sürgősségi osztályra siettek vele, a férfi 10 percen belül meghalt. Később kiderült, hogy légmellet kapott, és a tüdeje teljesen összeesett. Az igazságügyi orvos szakértő szerint ez okozta a halálát.

A család gondatlansággal vádolja a kórházi dolgozókat, akik azt mondták Marunak, hogy nyugodtan bemehet a szobába az oxigénpalackkal.

A mumbai rendőrség letartóztatott egy orvost és egy kórházi dolgozót, és kivizsgálják, mi történt pontosan. A családnak mintegy 2 millió forintos kártérítést ajánlottak fel.

(Independent)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top