Egészség

Influenzajárvány miatt látogatási tilalom van a Semmelweis Egyetem két klinikáján

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Semmelweis Egyetem (SE) két klinikáján – tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t. Így nem lehet a betegeket felkeresni a SE Városmajori Szív- és Érgyógyászati, valamint a Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján.

Az influenzajárvánnyal összefüggésben eddig két megyében rendeltek el látogatási tilalmat. A rendelkezés szerint Fejér megye összes egészségügyi intézményében, míg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet csecsemő- és gyermekosztályán, a szülészet-nőgyógyászati, valamint az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon vezetik be a látogatási tilalmat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának közlése szerint a múlt héten a megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban január 15-21. között az előző hetinél 32,7 százalékkal többen fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, azaz 16.850 ember.

A laboratóriumi vizsgálatok 19 influenza B és egy influenza A vírust azonosítottak.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top