Egészség

Ezért ne tartsd a hűtőben a csokit soha

Ezért nem érdemes a csokoládét a hűtőben tartanod.

A Chocolate Bar online áruház tulajdonosa, Luke Owen Smith szerint az édességeket sosem szabad a hűtőben tárolni, még akkor sem, ha meleg idő van, mivel rosszat tesz az ízüknek. A csokoládét hűvös, sötét szekrényben kell tartani, lehetőleg 10 és 20 ° C között, 15 ° C pedig a tökéletes hőmérséklet.

Forrás: Tumblr.com

Mivel a kakaóvaj elnyeli az ízeket és a szagokat, Owen azt javasolja, hogy az íz megőrzése végett dobozban tároljuk a csokoládét, főleg akkor, ha a legforróbb nyári napokon mégis kénytelenek vagyunk a fridzsiderbe tenni.

A másik ok, amiért érdemes a hűtőt elkerülni, az a „cukorvirágzás”. Ez akkor fordul elő, amikor a csokoládét lehűtik, majd újra felenged a melegebb környezet hatására. Ez kondenzációt okoz a csoki felületén, és a víz feloldja a cukrot. Ilyenkor lepi el a fehér réteg a csoki felületét, melyet látva már nem sok kedvünk támad megenni.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top