Egészség

Napi 6 liter szénsavas üdítőt ivott, ez lett a következménye

Az ír apa egy idő után már a családja előtt is szégyellte a fogsorát.

Egy 32 éves ír férfi, Michael Sheridan éveken keresztül napi 6 liter szánsavas üdítőt ivott meg. Függősége olyan erős volt, hogy ha felkelés után nem ivott fél órán belül egy ilyen italt, akkor remegni kezdett, és a feje is megfájdult. A háromgyermekes családapa fogai is romlani kezdtek, idővel pedig szinte teljesen elrohadtak. Szinte kizárólag pépes, illetve folyékony élelmiszereket tudott fogyasztani, ha pedig mégis beleharapott valami szilárdba, rettenetes fájdalmat érzett.

Elborzasztó állapotban lévő fogsorát a felesége és a gyerekei előtt is szégyellte, így még beszéd közben is alig nyitotta ki a száját, és akkor sem mosolygott, ha egyébként jó kedve volt.

A férfi sokáig nem ment fogorvoshoz, ám amikor egy vízipólóklubbal egy meccsre utazott, az egyik klubtársa, dr. David Murnaghan, aki történetesen fogorvos, észrevette, hogy milyen szenvedést okoz Sheridan számára, amikor megpróbál megenni egy szendvicset. A doktor felajánlotta Michaelnek, hogy menjen el hozzá egy vizsgálatra, a férfi ezek után majdnem egy évig gyűjtötte a bátorságot, mire bejelentkezett.

Az orvos felajánlotta a férfinek, hogy ingyen rendbehozza a fogsorát, ha cserébe megígéri, hogy leszámol függőségével. 

A múlt héten Sheridan 27 fogának maradványait is eltávolították a szájából. Jelenleg protézist visel, de áprilisban implantátumokat kap majd.

A családapa nagyon hálás a dr. Murnaghannek, amiért ingyen kezeli, hiszen nem engedhette volna meg magának az új fogsort. A beavatkozás óta egyetlen korty szánsavas üdítőt sem ivott. Történetével pedig azért állt a nyilvánosság elé, hogy másokat is figyelmeztessen arra, mit művelnak a fogakkal ezek az italok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top