Egészség

Influenza: hivatalosan is járvány van, látogatási tilalmat is elrendeltek

Már a statisztika is igazolja azt, amit már mindenki közvetve vagy közvetlenül megtapasztalt az utóbbi hetekben: itt az influenzajárvány. A Fejér megyei kórházak már a látogatási tilalmat is bevezették.

Átlépte a járványküszöböt a megbetegedési mutató – közölte az Emmi Kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztálya, miután az elmúlt héten 16 850 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, ami 32,7 százalékkal több megbetegedést jelent az előző héthez viszonyítva. Magyarul

itt az influenzajárvány.

Százezer lakosra vetítve a betegek száma Pest és Fejér megyében, valamint Budapesten a legmagasabb, míg Csongrád, Borsod és Nógrád megyékben a legalacsonyabb.

A látogatási tilalomra figyelmeztető felirat Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyermekosztályának bejárati ajtaján | MTI Fotó: Máthé Zoltán

Leteríti a fiatalokat az influenza B

A betegség a fiatal felnőttek és a gyerekek között terjed leginkább: a legtöbb beteg, 33,3% a 15–34 éves korosztályból kerül ki, a betegek 26,6 százaléka pedig gyerek. A 35–59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 28,1 százaléka, 12,0 százalék pedig a 60 éven felüliek közül került ki. 

Az ÁNTSZ munkatársai az elvégzett laboratóriumi vizsgálatok alatt 19 influenza B és egy influenza A vírust azonosítottak.

Látogatási tilalom

Az influenzajárvánnyal leginkább sújtott Fejér megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményében látogatási tilalmat rendelt el péntektől a Fejér Megyei Kormányhivatal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top