Egészség

Felesleges műtét miatt szenved egy paksi nő

A 34 éves nőnek egyre több egészségügyi problémája lett egy évekkel korábbi műtét után, ezért szerinte nem kellett volna megoperálni.

Mintha terhes lenne, néha annyira felpuffad a hasa egy 34 éves paksi nőnek, és rengeteg nőgyógyászati problémája van. Mindezt szerinte egy majdnem 15 éve feleslegesen elvégzett gyomorműtét okozza – számolt be a Tények.

Az állapota egyre romlott, szondán táplálták hetekig, majd nem láttak más megoldást, megműtötték. A nő azt mondja, a műtét előtt nem is hagyták, hogy dönthessen.

Az orvosok azt hitték, bélgyulladása van, de később kiderült, hogy a nőt meg sem kellett volna műteni. 

A beavatkozás után sem javult az állapota, ám azóta kialakult egy cisztája, endometriózisa lett, és kivették a petefészkét is. A gyomorműtét óta mintegy 30 operáción esett át.

A szekszárdi kórház azt közölte, hogy minden beteggel nyilatkozatot töltetnek ki a műtétek előtt, ha pedig a nő úgy érzi, nem kapott megfelelő tájékoztatást, forduljon a kórházhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top