Egészség

Sebet ejtett a baba arcán a császármetszéskor, de még bocsánatot sem kért

A császármetszéskor az orvos megvágta egy édesanya születendő babájának az arcát. A seb közel másfél centis lett. Nemcsak a bocsánatkérés maradt el a szakember részéről, de a tanács is, hogy mit kezdjenek a szülők az újszülött gyerek vágásával.

Pereskedni nem akarnak, de szeretnének vizsgálatot kérni a szülők, hogy megtudják, orvosuk rendszeresen követ-e el hibákat az újszülöttek világra segítésekor. A budapesti édesanya Facebookon tette közzé történetét, hogy császármetszéskor az illető orvos megsebesítette a babája arcát, 1,2 centis sebet ejtett az újszülött bőrén. 

Az anya a Facebookon próbált segítséget kérni, hogy megtudja, egy ilyen vágásnál mi a teendő, illetve hol lehet rendbe hozni a sebet, ugyanis erre vonatkozó segítséget az orvosától nem kapott. Végül a kórháztól teljesen függetlenül jelentkezett egy klinika, hogy díjtalanul helyrehozzák a baba arcát.

A szülők a kórház vezetőségével azóta sem tudtak beszélni, az orvos pedig azóta sem kért bocsánatot. 

„A család megpróbálhat egy eljárást indítani, hogy a császármetszés során nem a törvényben előírt, elvárható gondossággal avatkoztak be. Hiszen a baba fekvését előzőleg ultrahangon biztosan megállapították. Azonban a beleegyező nyilatkozatot valószínűleg aláírta az édesanya, abban pedig benne van a műtéti kockázatra történő figyelmeztetés, amelyet aláírásával vállalt” – mondta a Blikknek  Ábrahám László ügyvéd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top