Egészség

Több mint száz embert ölt meg Németország elvetemült sorozatgyilkosa

Újabb 97 ember megölésével vádolták meg Németországban azt az ápolót, aki már jogerős életfogytiglani büntetését tölti kétrendbeli gyilkosság miatt.

Legalább 106 beteget gyilkolhatott meg az a kórházi ápoló, aki ellen újabb 97 ember megölése miatt emeltek vádat Németországban. A férfi kórházak intenzív osztályain dolgozott, áldozatainál különböző gyógyszerek túladagolásával szívhalált idézett elő, majd megpróbálta újraéleszteni őket, hogy elismerést vívjon ki kollégáinál. Viszont az újraélesztés sok esetben nem sikerült, vagyis az ápoló megölte a beteget.

Az esetek 2000 és 2005 között történtek. Az ápoló 2005-ben bukott le, amikor a delmenhorsti klinika intenzív osztályán egy kollégája rajtakapta, hogy halálos veszélyt okozó injekciót ad be egy betegnek, és leállít egy életfontosságú gyógyszert adagoló berendezést. Az ügyben 2008-ban jogerős elmarasztaló ítélet született, majd 2015-ben egy másik ügyben életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték kétrendbeli emberölés és kétrendbeli emberölési kísérlet miatt.

Az áldozatok hozzátartozóinak nyomására megvizsgálták a munkahelyein a tevékenysége alatt történt valamennyi halálesetet, aminek során exhumáltak 134 holttestet.

A férfi bizonyíthatóan megölt 62 beteget az Alsó-Szászország tartományi Oldenburg kórházában, további 35 beteget az ugyancsak alsó-szászországi Delmenhorst kórházában.

A hatóságok azt mondják, hogy valójában ennél is többször ölhetett az ápoló, mivel 130 egykori beteg holttestét elhamvasztották, így azokon utólag már nem lehet bizonyítani az emberölést.

Németországban a második világháború óta nem volt senki, aki ennyi ember haláláért lenne felelős, ezért jelenleg Niels H. a németek első számú sorozatgyilkosa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top