Egészség

Nem lehet többé mosókapszulát rágcsálni a YouTube-on

A YouTube szeretne véget vetni a veszélyes dilinek, ezért eltávolítják oldalukról a Mosókapszula Kihívás-videókat.

Talán minden eddiginél bizarrabb és veszélyesebb mánia kering a YouTube-on: ez az úgynevezett Tide Pod Challange, vagyis Mosókapszula Kihívás, aminek annyi a lényege, hogy az ember megpróbál megenni vagy legalábbis átharapni egy mosószerrel töltött kapszulát.

Lehet, hogy feleslegesnek tűnik megmagyarázni, miért NEM jó ötlet mosókapszulát rágcsálni, de a kihívásban részt vevők nagy száma mégis indokoltnak mutatja… tehát: az emberi fogyasztásra nem alkalmas mosószer a szervezetbe kerülve komoly egészségügyi problémákat okozhat, vagy akár halálos is lehet. A YouTube ezért kezébe veszi az irányítást, és úgy döntöttek, ezentúl az összes Tide Pod Challange videót eltávolítják felületükről. A videós site vezetője azt mondja, az intézkedés nem jelent semmiféle változást a szabályzatban, annak értelmében történik, hogy az oldal mindig is tiltotta azokat a videókat, melyek veszélyes tevékenységekre buzdíthatnak másokat.

 

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top