Egészség

Menstruációs balesetek: „A pasim elájult, mert nem bírja a vért”

Minden nőt ért már menstruációs baleset, bármilyen körültekintően jár is el ezekben a napokban. Mindegy, hogy tampont, betétet, vattát vagy menstruációs kelyhet használsz, sajnos előfordulhatnak váratlan szituációk. Ilyen történeteket gyűjtöttem össze.

„Szülés után rendszertelen volt a havim.  Aztán elmentünk a városba sétálni, rajtam fehér rövidnaci volt. Már induláskor volt egy olyan gondolatom, hogy nem biztos, hogy jó ötlet. Bementünk egy üzletbe, amikor éreztem, hogy megjött a menstruációm, de se egy pulcsi nem volt nálam, hogy a derekamra csaptam volna, egy árva betét sem, hogy menthessem a menthetőt, így rohanni kezdtünk hazafelé, közben hívott a futár,  hogy hozta a csomagomat, de nem vagyok otthon, semmi baj,  a másik utcában találkozzunk. Nyilván várnom kellett rá, és borzasztó kellemetlen volt úgy menni az emberek között, hogy senki ne nézzen rá a fenekemre. Biztosra vettem, hogy hatalmas vértócsa van a fehér nadrágomon. Nagy nehezen hazaértünk, és szerencsére nem volt annyira vészes a helyzet, mint elképzeltem” – meséli Laura.

„Egy barátnőm sztorija, mikor konkrétan szex közben jött meg neki, és a pasi, akivel volt, mikor meglátta mi van, elájult, mert köztudottan nem bírta a vér látványát.  Nem volt egyszerű felmosdatni állítólag… na, ők nem hívták egymást soha többé”–  mondja Ildi.

Juditnak még általános iskolában volt egy szörnyű élménye: „Amikor nekem először megjött, és betétet raktam be, nagyon úgy éreztem hogy minden O.K., szünetben,  mint a menők felültünk a padra,  ott voltak a fiúk is meg minden.  Akkor egyszer csak rájöttem, hogy gond van, összevéreztem a padot, ráraktam gyorsan az énekkönyvet, a sötét gatyámon nem látszott, aztán egész órán milliméterenként radíroztam a vért, ahogy mozdítottam a könyvet. Azóta sem tudom, hogy a barátnőim ezt észrevették-e. A fiúk tuti nem, viszont annyira szörnyen gázul nem éreztem magam soha, mint akkor, ezért inkább kipróbáltam a tampont.”

„Menstruációs karrierem során rendszeresen belefutok abba a balesetbe, hogy a táska aljára hanyagul beszórt tampon nyilvános helyen landol, mondjuk a villamoson, meetingen, az étteremben, biciklivel való taknyolás esetén pedig bele a levegőbe, hogy messze gurulhasson a járdán. Ennél cikibb balesetem nem nagyon volt, leszámítva azt, amikor egy egyetemi előadáson az 5 sorral mögöttem ülő barátnőm küldött előre egy tampont, hogy ne legyen baj. Igaz, becsomagolta egy papírzsepibe, de mire odaért hozzám, már mindenki tudta, hogy megjött”- mondja Erika.

„Nálunk az általános iskolában volt egy osztálytársam, aki világos színű nadrágban jött iskolába, és az egyik tanóra végén láttuk, hogy átázott a nadrágja. Sajnos ezt a fiúk vették észre előbb, és szóltak a lánynak, hogy piros foltos a nacija. Szegény lány nagyon cikinek érezte, és hirtelen azt találta ki, hogy eperbe ült, ettől lett foltos a gatyája, de ekkor csak március volt, így az eperszezon még messze. A fiúk elhitték, de mi lányok tudtuk, hogy itt bizony menstruációs baleset történet. Szerencsére volt a lánynál tesi váltónadrág, de elég érdekesen mutatott mackónadrágban a suliban egész nap. Nekem is volt egyszer egy ilyen átázós balesetem, még tiniként. Hiába tettem be betét, megtörtént a baj, mert elfeledkeztem arról, hogy ideje cserélni. Szerencsére pont volt nálam egy pulcsi, amit a derekamra kötöttem, és gyorsan hazasprinteltem. Viszont hiába mostam ki a nadrágot, sajnos menthetetlen lett, és ki kellett dobni, mert nem jött ki belőle a folt. Egyszer a vonaton bérletellenőrzéskor rántottam elő egy betétet a kalauznak, amikor a jegyemet keresgéltem, egyszer pedig egy szórakozóhelyen kértem tampont egy vadidegen lánytól. Amikor vécére mentem, akkor vettem észre, hogy előbb jött meg, így kimenni sem tudtam, csak kikiabálni, hogyha van lány a mosdóban, akkor segítsen ki egy tamponnal. Szerencsére pont voltak bent csajok, így beadtak egy tampont, és megmentették az estémet” – idézi fel Réka.

„A legkellemetlenebb ilyen eset akkor történt, amikor egy időre felborult a menstruációm, és a legváratlanabb helyeken és időben jött meg. Éppen az irodában voltam a munkahelyemen, de teljesen egyedül, és nagyon megijedtem, mert hirtelen ömleni kezdett belőlem a vér. Soha, olyat vagy hasonlót nem láttam, úgy véreztem, mintha kinyitottak volna egy csapot. Teljesen kétségbeestem, kitömtem magam vécépapírral, és azon gondolkodtam, hogy hogyan érek haza. Felhívtam a főnökömet, hogy azonnal el kell mennem, mert baj van, kértem, hogy ne faggasson, mert magánügy, szerencsére megértő volt. Taxit nem mertem hívni, pedig az volt az első gondolatom, mert attól féltem, hogy az egész kocsi csurom vér lesz. Tyúklépésben araszoltam a buszig, nem mertem leülni, és végig azon imádkoztam, hogy érjek már haza anélkül, hogy egy tócsa lenne a lában körül. Nagyon durva volt, éreztem, hogy a lábszáramon is vércseppek csordulnak végig, pont olyan volt, mit amikor nyáron rettenetesen izzadsz” – emlékszik vissza Helga.

„Anyukám mesélte, hogy kislánykorában még csak vatta volt, és ő akkoriban kezdett menstruálni, vagyis nem volt túl rutinos. Nyár volt, szoknyában tartott hazafelé tanítás után, és egyszer csak azt érezte, hogy kiesett a vatta a bugyijából. Tűzvörös lett, de azt a megoldást választotta, hogy tovább sétált, mintha semmi köze nem lenne a földön landoló vattacsomóhoz” – mondja Kati.

Szzóval azért gyűjtöttük össze ezeket a történeteket, hogy ha hasonló esik meg veled, ne érezd magad teljesen egyedül, mással is előfordul!

A nyitókép forrása: Thinkstock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top