Egészség

A hajára és a könnyeire is allergiás ez a nő

Szinte mindenre allergiás a ritka betegségben szenvedő nő.

A 22 éves Natasha Coats egy immunológiai rendellenesség miatt súlyos allergiás jellegű tüneteket produkál szinte bármire. Ezt okozhatja egy étel vagy akár az időjárás is. Coats nemrég a Barcroft tévécsatornának adott interjújában elmondta, hogy betegsége miatt a sejtjei rosszul reagálnak nagyon sok őt ért hatásra. Például ha olyan dolgot eszik, amire enyhén allergiás, az túl sok vegyi anyagot szabadít fel szervezetében.

„A reakciók változhatnak. Lehet, hogy viszketni kezdek vagy nagyon elfáradok, de életveszélyese tünetek is jelentkezhetnek, mint a nyelv- és torokduzzadás.”

Ezek a rosszul reagálások olyannyira igazak, hogy Natasha a saját hajára és a könnyeire is allergiás. Amikor a haja növekedésnek indul, a lány fejbőrén hólyagok jelennek meg, és erősen égni kezd, emiatt folyamatosan vissza kell borotválni a fejét. Ha pedig sír, könnyei vörös kiütéseket okoznak az arcán. 

A lány életét borzasztóan megnehezíti betegsége, hiszen számos olyan dolgot nem tud megtenni vagy kipróbálni, ami a többi ember számára teljesen adott és egyértelmű. Nem tud klubokba járni, mert nem bírja a füstöt, az alkoholfogyasztás szóba sem jöhet. Az elsődleges mindig az őt lehetségesen érő rossz hatások minimalizálása. 

Natasha problémái 18 éves korában kezdődtek, de csak két évvel később diagnosztizálták betegségét. A lány fontosnak tartja a betegségéről való kommunikációt, hogy ezzel is felhívja a probléma súlyára a figyelmet. 

„Ez is egyfajta fogyatékosság, bár az emberek egy része nem lát annak. Sokszor mondják, hogy nem is nézek ki betegnek, mert nem látják, hogy mennyire fáj valamim. Mindig meg kell erősítenem a fogyatékosságomat, amiről, azt gondolom, senkinek sem kéne győzködnie senkit.”

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top