Egészség

Méregteleníts a fürdőben!

A háztartásban használt tisztítószerek mellett a legtöbb kemikália a fürdőben található. Ha 2018-ban Te is elhatároztad, hogy ebből a szempontból is tudatosabb vásárló leszel, akkor ez a cikk neked készült!

Ma már felsorolni is nehéz mennyi kézműves, hazai márka kínálja szépségápolási és tisztálkodási termékeit. Így biztosabb forrásból, kis cégektől szerezhetjük be a napi rutinhoz szükséges kellékeket, kevesebb a szállítás, így a környezetterhelés is. Ráadásul ezek a termékek általában környezetbarát, újrafelhasználható csomagolásban érkeznek: a szappan papírba burkolva, az arcápolókrém üvegótégelyben. A környezetnek jó, a mi bőrünknek, testünknek meg pláne, mert biztosak lehetünk benne, gondos kezek, minőségi alapanyagokból készítik ezeket.

 

1. Alakformáló, Yamuna 2.570 forint
2. Szenes fogkrém, Hetedhét Kozmetikumok (Mom&Beauty) 1.290 forint
3. Bőrradír szőlőmagőrleménnyel és barna cukorral, Manna 3.970 forint
4. Napozó tej, Herbarting (Mom&Beauty) 1.790 forint
5. Deo, Friss Kozmetikumok 2.400 forint
6. Fürdőbomba borsmentával, Yamuna 550 forint
7. Hajmosószappan, Manna 1.670 forint
8. Hévízi iszapos testradír sheavajjal, Colo 4.990 forint
9. Kávés arclemosó, Herbarting 2.590 forint

És hogy milyen széles a termékpaletta? Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a fogkrémtől, a dezodoron át egészen a sminklemosóig mindent találunk ezeknél a brandeknél. Nekem személyes kedvencem a fekete, szenes fogkrém, ami a szén erejével varázsolja fehérebbé a fogainkat, a citromfű pedig a kellemes szájízért felel. A hajmosószappant viszont csak a haladó szinten járó kísérletezőknek ajánlom, mert abból kicsit nehezebb megtalálni a hajunknak és a fejbőrünknek leginkább megfelelőt.

Akit pedig eddig az tartott távol a kézműves kozmetikumoktól, hogy az áruk borsosabb a multik által kínált termékekkel, az az összeállításunkból azt is láthatja, hogy az árak egyáltalán nem kiugróan magasak. Azt pedig tapasztalatból mondom, hogy ezekből a minőségi kozmetikumokból sokkal kevesebbet használ az ember, mint silányabb minőségű és olcsóbb társaikból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top