Egészség

Már biztos: Miklós Editnek szalagszakadása van

Még nem dőlt el, meg kell-e műteni Miklós Editet. A magyar síző szinte napra pontosan egy éve sérült meg világkupa edzésén.

További vizsgálatok alapján dől majd el, hogy meg kell-e műteni Miklós Editet, aki az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a versenyző jobb térdében szalagszakadás történt.

A phjongcshangi téli olimpiára készülő síző 50-es rajtszámmal vágott neki a pályának Bad Kleinkirchheimben, és az utolsó kaput kihagyva haladt át a célvonalon, hanyatt esett, a hátán többször megpördült, majd percekig mozdulatlanul feküdt a havon. Rövid idő múlva a mentők hordágyra tették és helikopterrel a villachi kórházba szállították. Ott megröntgenezték, majd úgy döntöttek: a tavalyi műtétét végző kezelőorvosa, Christian Schenk nyilatkozzon arról, hogy olimpiai részvétele és a jövője szempontjából mi a megfelelő eljárás.

A versenyen jelenlevő Stark Márton szövetségi kapitány elmondása szerint Miklós Edit nem vesztette el az eszméletét.

A célegyenes előtt túl közel ment az egyik kapuhoz, korrigált, de úgy érezte, mintha valami elvitte volna a lábát. Ezek után nem akarta megterhelni a jobb térdét, és ezért csak úgy tudott megállni a célban, hogy eldőlt. A jobb lábában fájdalmat érzett, a bal lába szerencsére sértetlen maradt. Pozitívak vagyunk, és reméljük, semmi olyan komoly sérülés nem történt, ami miatt ki kell hagynia az olimpiát.

A szakvezető elmondta még, hogy amennyiben csak a belső szalag sérült meg, elkerülhető a műtét, de ha a keresztszalag, akkor várhatóan megműtik a versenyzőt.

Miklós Edit szinte napra pontosan egy éve sérült meg az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, miután mindkét térdét meg kellett műteni. Küzdelmes rehabilitációs időszak következett a számára, majd augusztusban kezdte el a havas edzéseket, és december elején tért vissza, Lake Louise-ban a világkupa-sorozatba.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top