Egészség

Alig iszik tejet a magyar

A lakosság 84 százaléka nem fogyaszt elég tejterméket, pedig sok betegség elkerülhető lenne.

A Magyar Nemzet ismertette az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet friss, reprezentatív országos kutatását a magyarok tejfogyasztási szokásairól. A felmérésből kiderült, hogy a legtöbb tejet a 18–34 év közötti férfiak és a 65 év feletti nők fogyasztják, a legkevesebbet pedig a 35–64 év közötti férfiak.

Egy négy évvel ezelőtti felmérés szerint már a 4 és 10 éves kor közötti gyerekeknek is elégtelen a tejfogyasztásuk: az ajánlott mennyiségnek csak kétharmadát isszák meg. Ez egyebek mellett azért probléma, mert a tej nagyon gazdag a csontok szilárdságában fontos szerepet betöltő kalciumban.

Az országos felmérés szerint ebből 26 százalékot tesz ki a tejfogyasztás, 15 százalékot a sajtok, 6 százalékot a savanyított tejkészítmények, 5 százalékot az egyéb tejtermékek, 2 százalékot pedig a túró és túrókészítmények fogyasztása – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top