nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Önbizalmat nyert a kisfiú, miután találkozott a hasonló bőrbetegségben szenvedő kutyával

Önbizalmat nyert a kisfiú, miután találkozott a hasonló bőrbetegségben szenvedő kutyával

A nyolcéves Carter borzasztóan magányosnak és kirekesztettnek érezte magát ritka bőrbetegsége miatt – egészen addig, míg megismerkedett Rowdyval, a szintén vitiligóban szenvedő kutyával.
NLCafé
f Ajánlom

A melaninhiány következtében kifehéredő foltokkal járó vitiligo most már világszerte egyre ismertebb bőrbetegség, hála az olyan magukat vállaló nagyköveteknek, mint például a nemrégiben netes hírességé vált topmodell.

A kutyából merített önbizalmat a vitiligós kisfiú 

Persze egy kisgyereknek nem olyan egyszerű az önelfogadás: a nyolcéves Carter borzasztóan magányosnak érezte magát vitiligója miatt, a szeme körül kifehéredő foltok pedig végleg elvették tőle a magabiztosságát. De ez a helyzet megváltozni látszik, amióta Carter megismerkedett Rowdyval: Rowdyt a kisfiú anyukája szúrta ki a neten, rögtön feltűnt neki, hogy a vitiligós kutyának ugyanúgy a szeme körül vannak világos foltok, mint Carternek.

A kutyából merített önbizalmat a vitiligós kisfiú

Carter anyukája felkereste Rowdy gazdáját, és rövidesen sikerült egyeztetniük egy találkozót is, ami állítólag remekül sikerült és nagyon sokat segített a kisfiúnak, hogy jobban megszeresse saját bőrét. Carter most azt reméli, Rowdy szőrén még több fehér folt bukkan fel, hogy ők ketten még jobban hasonlíthassanak!

 

Metro

Megosztás Facebookon