Egészség

Önbizalmat nyert a kisfiú, miután találkozott a hasonló bőrbetegségben szenvedő kutyával

A nyolcéves Carter borzasztóan magányosnak és kirekesztettnek érezte magát ritka bőrbetegsége miatt – egészen addig, míg megismerkedett Rowdyval, a szintén vitiligóban szenvedő kutyával.

A melaninhiány következtében kifehéredő foltokkal járó vitiligo most már világszerte egyre ismertebb bőrbetegség, hála az olyan magukat vállaló nagyköveteknek, mint például a nemrégiben netes hírességé vált topmodell.

A kutyából merített önbizalmat a vitiligós kisfiú 

Persze egy kisgyereknek nem olyan egyszerű az önelfogadás: a nyolcéves Carter borzasztóan magányosnak érezte magát vitiligója miatt, a szeme körül kifehéredő foltok pedig végleg elvették tőle a magabiztosságát. De ez a helyzet megváltozni látszik, amióta Carter megismerkedett Rowdyval: Rowdyt a kisfiú anyukája szúrta ki a neten, rögtön feltűnt neki, hogy a vitiligós kutyának ugyanúgy a szeme körül vannak világos foltok, mint Carternek.

A kutyából merített önbizalmat a vitiligós kisfiú

Carter anyukája felkereste Rowdy gazdáját, és rövidesen sikerült egyeztetniük egy találkozót is, ami állítólag remekül sikerült és nagyon sokat segített a kisfiúnak, hogy jobban megszeresse saját bőrét. Carter most azt reméli, Rowdy szőrén még több fehér folt bukkan fel, hogy ők ketten még jobban hasonlíthassanak!

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top