Egészség

Ezért kell négy évet várnia a műtétre Krámli Kingának

Az endometriózisban szenvedő énekesnő most egy újabb posztban magyarázta meg, miért csak 2022-re kapott időpontot.

Krámli Kinga pár napja tett közzé egy bejegyzést, amelyben arról ír, hogy súlyos endometriózissal él, borzasztó fájdalmai vannak, és műtétre lenne szüksége, de csak 2022-re kapott időpontot.

Az énekesnő most egy újabb bejegyzésben osztotta meg, miért csak négy év múlva műtenék meg. Az egészségbiztosító ugyanis közölte, nincsenek többéves várólisták, a várakozási idő legfeljebb két hónap.

A teljes kép sokkal összetettebb, mint pusztán az én 2022-es időpontom, például klinika- és orvosfüggő, hogy hol milyen hosszú a várólista. Én egy intézményhez és egy orvoshoz ragaszkodom, aki már 9 éve nyomon követi az állapotomat, és maximálisan bízom a szakértelmében.

Arról is ír, hogy a több ezerszer megosztott posztja azért született, mert a saját történetén keresztül szerette volna felhívni a figyelmet az endometriózisra.

Hangsúlyozza, hogy nem a pénzgyűjtés volt a célja, a műtét költségeit végül családi segítséggel sikerült előteremteni. Egy online felületen gyűjtöttek ugyan neki, amiről később értesült, de a pénzt az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány kapja meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top