Egészség

Endometriózis: az egészségbiztosító szerint nincs többéves várólista

A súlyos endometriózisban szenvedő Krámli Kinga énekesnő csak 2022-re kapott műtéti időpontot. Most a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő azt állítja, nem kell ennyit várni az operációra.

Nincs többéves várólista endometriózisműtétre – ezt állítja közleményében a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK). Azt írták: a hírekben megjelentekkel ellentétben a várakozási idő legfeljebb két hónap.

A közlemény előzménye, hogy Krámli Kinga énekesnő szombaton egy Facebook-bejegyzésben azt írta: az endometriózis miatt elviselhetetlen fájdalmai vannak, elkerülhetetlen a műtét, de csak 2022-re kapott időpontot.

A NEAK visszautasította azt is, hogy csak heti egy beavatkozást finanszíroznak egy-egy intézményben endometriózis miatt. Közlésük szerint a beavatkozások finanszírozására a NEAK nem határoz meg sem heti, sem éves beavatkozásszámot, az endometriózis kezelésére alkalmazott gyógyszereket is jelentős mértékben, illetve akár 100 százalékban támogatja a társadalombiztosító.

Ha valaki ettől eltérő tájékoztatást kap, vagy az ellátással kapcsolatban panasza merülne fel – tették hozzá –, annak azt javasolják, forduljon a NEAK-hoz, és kivizsgálják a konkrét esetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top