Egészség

Négy év múlva műtenék meg az elviselhetetlen fájdalmakkal élő magyar énekesnőt

Krámli Kinga súlyos endometriózissal él, borzasztó fájdalmai vannak, és úgy érzi, már nem bírja tovább. Azért szólalt meg most, hogy rövidüljenek a várólisták, és más betegek fájdalmai is enyhüljenek.

Elegem van, nem bírom tovább. Úgy érzem, nem tudok teljes életet élni. Megtöröm hát a csendet, szeretném kiírni magamból, mit érzek, min megyek keresztül hosszú évek óta.

Ezt írja a bejegyzésében Krámli Kinga, aki endometriózisban szenved, és már nemcsak testileg, de lelkileg is elviselhetetlen fájdalmakat okoz neki a betegsége. A 34 éves nő több világ- és népzenei formáció – Napra, MINGU, Fondor, Armenia Jazz Quintet – volt és jelenlegi énekese, a mindennapokban pedig pedagógus, osztályfőnök. Posztját eddig több mint négyezren osztották meg.

Az endometriózist 9 éve diagnosztizálták nála. A kór összenövesztette a beleit egymással, a méhével, a petefészkével, és mostanra súlyosbodott az állapota: a betegség a bél falán belülre is betörte magát.

Elviselhetetlen fájdalmakkal élek. Rengeteg fájdalomcsillapítót szedek. A tüneteim egész hónapban jelen vannak szinte, csak pár nap enyhülésem van. Fájdalmaim mostanra leggyakrabban éjjel vagy hajnalban jelentkeznek, és a gyógyszerek hatására sem szűnnek meg, legalább két órán belül sem.

A legutóbbi vizsgálatokon kiderült, hogy szükséges egy nagy műtét, amely igen kockázatos, és nagyobb orvosi teamet igényel. Ilyen operációból viszont csak hetente egyet támogat a egészségbiztosító.

Nekem most, jelen állás szerint 2022. január 19-én lesz az operációm. Négy év múlva. Pedig én addig nem bírom.

Krámli Kinga szerint hamarabb csak akkor műtenék meg, ha bélelzáródása lenne, és életmentő beavatkozásra lenne szükség. Vagy ha fizet kétmillió forintot.

Bejegyzésével azért szólalt most fel, mert ha elő is teremtené a pénzt, a probléma globálisan akkor sem szűnne meg. Szeretné, ha rövidülne a várólista, nagyobb támogatást adnának a műtétekhez, enyhülést adva a betegeknek.

És nagyon szeretném, ha meghallanák a hangomat, mert én ezt én már tényleg nem bírom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top