Egészség

Az influenzának már Európában is van halálos áldozata

Halálos áldozatot követelt az influenzavírus egyik mostani vírustörzse Európában is. Az úgynevezett ausztrál influenzában először Ausztráliában haltak meg több mint tízen. A magas lázzal, fejfájással és levertséggel járó fertőzés elsősorban a kisgyerekeket támadja meg, de az influenza elleni védőoltás ez ellen a törzs ellen is védelmet nyújt.

Az ausztrál influenzaként emlegetett vírustörzs már megjelent Írországban, és ott egy ember bele is halt az influenzába. Legutóbb 50 évvel ezelőtt jelent meg, és pusztított ez a vírustörzs, akkor a járványnak világszerte egymillió áldozata volt. 

Az influenzavírus egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy nagyon változékony, és a Tényeknek nyilatkozó oltóorvos szerint azt már régóta tudni lehet, hogy a most terjedő vírustörzs háromszor annyi áldozatot szed, mint a többi influenzavírus. 

Ennek ellenére a magyar lakosságnak csupán az egynegyede oltatja be magát az influenza ellen, pedig a szakember szerint legalább a lakosság felének lenne szüksége a védettségre, hogy ne törjön ki a járvány. A háziorvos szerint az enyhe idő és a fűtés is kedvez a vírus terjedésének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top