Egészség

A legnépszerűbb jógapózok

Nem csoda, hogy a jóga egyre népszerűbb fiatalok, idősek, nők és férfiak körében egyaránt, hiszen kimutatott tény, hogy aki rendszeresen jógázik, az jelentős javulást észlelhet testén és a lelkében is! Mik a legnépszerűbb jógapózok? Összeszedtük!

A jógáról még mindig tartja magát az a téves nézet, hogy csak keresztezett lábbal ülés és hümmögés. Pedig a jóga rendszeres gyakorlásának megkérdőjelezhetetlen pozitív hatásai vannak – az egészségünkre, az állóképességünkre és a lelki egyensúlyunkra nézvést egyaránt.

Hegytartás

A hegytartás hatékonyan nyújtja a karokat és a lábakat. Felkészít a nehezebb pózokra.

Gyermekpóz

Ezt a pózt nagyon jólesik gyakorolni az egész napos ülés után: megpihen benne a nyak, a váll, a hát és a derék is. Erőteljes nyugtató hatása van, szuper fegyver a stressz ellen.

Kobra

A kobra gyakorlásával nemcsak a hátizmaidat és hasizmaidat, na meg a farizmaidat erősíted, hanem az önbizalmadon és a nyitottságodon is dolgozol.

Hullapóz

Ez a póz (kényelmes hanyatt fekvés, csipőszéles terpeszben) igazi ajándék: pihentető és nyugtató hatása van, tökéletes, ha relaxálni szeretnél.

Hegypóz

Állj mindkét lábadra csípőszélességű terpeszbe, tenyereidet a melled magasságában érintsd össze. Képzeld el, hogy olyan vagy, mint egy fa, ami az ég felé törekszik. Tartsd a tested egyenesen és erősen. Így vegyél néhány mély lélegzetet.

Macskapóz

Kilégzéssel kezdj el domborítani egészen az alsó csigolyáktól (a farokcsonttól) kezdődően és tekinteted vezesd lefelé, nézd meg a köldöködet, hasad tartsd beszívva a gerinc felé.
Belégzésre kezdj el homorítani, emeld a mellkast és az ülőcsontokat a plafon felé, a hasad a padló felé süllyeszd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top