Egészség

Taxival küldték haza a kórházból, két nappal később meghalt

Ha jobban odafigyelnek az idős asszonyra a kórházban, akár még ma is élhetne.

Intenzív hasi fájdalmakkal szállítottak a skóciai Monklands Kórházba egy 78 éves asszonyt, akit a sajtóban Mrs C. néven emlegetnek. Két orvos, valamint a sebészcsapat egyik fiatal tagja megvizsgálta az idős hölgyet, bélhurutot diagnosztizáltak nála, majd egy órával később, hajnali kettőkor taxival hazaküldték. Férje megdöbbent, amikor az asszony hálóingben, még mindig súlyos fájdalmakkal küszködve kopogtatott az ajtón.

Mrs C. két nappal később otthonában meghalt. A boncolás kiderítette, hogy az asszony szívbetegségben szenvedett.

Az esetet a skót közszolgáltatási ombudsman vezetésével vizsgálják. Kiderült, hogy az orvosok nem vették figyelembe a nőn elvégzett vérvizsgálat rendellenes eredményeit, illetve fájdalomcsillapítót sem adtak neki. Ésszerűtlen döntés volt hazaküldeni Mrs. C.-t, mivel idős, rossz egészségi állapotban lévő páciens volt. A vizsgálat szerint ha több tapasztalt orvos foglalkozott volna vele, és nem hagyják figyelmen kívül a vértesztje eredményeit, kórházban maradt volna, és elkerülhette volna a halált.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top