Egészség

Betegeket ölt az olasz mentős, mert lefizette egy temetkezési vállalkozás

Valószínűleg sokkal több lehet az áldozat, mint amennyiről tudnak.

Letartóztatott az olasz rendőrség egy szicíliai mentőst, akit a gyanú szerint több betegével is végzett, hogy pénzt szerezzen egy helyi temetkezési vállalattól, írja a 24.hu a BBC nyomán. Az olasz mentős három halálosan beteg páciens vénájába fecskendezett levegőt a hazaszállításuk közben. Mindnyájan embóliát kaptak, és meghaltak a beavatkozás miatt.

Aztán a  42 éves gyanúsított a gyászoló családoknak beajánlotta azt a temetkezési céget, amelyiktől holttestenként 300 eurót, átszámítva közel 100 ezer forintot kapott. A vállalkozás a hírek szerint szoros kapcsolatban áll a szicíliai maffiával.

Az egész teljesen olyan, mint egy szörnyű maffiafilm: a rendőrség azt követően csapott le a férfira, hogy egy korábbi maffiatag egy televíziós műsorban beszélt a bűncselekményről, majd jelezte azt a hatóságoknak Catania városában. Állítólag már 2012 óta alkalmazzák ezt a vérfagyasztó módszert, és valószínűleg jóval több áldozat lehet annál, mint amennyiről jelenleg tudnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top