Egészség

Elfogták a szerepi tömeges mérgezés felelősét

Bár azt nyilatkozták korábban a szerepi mérgezés áldozatainak rokonai, hogy román utcai árusoktól vették a mérgező alkoholt, most mégis egy nagycserei férfit vettek őrizetbe az ügy miatt a rendőrök.

Őrizetbe vett a rendőrség egy 47 férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő kotyvasztotta a mérgező gyomorkeserűt Debrecen-Nagycserén, majd eladta ismerőseinek, akik szintén értékesítették. Így került az egyik gömb alakú, gyomorkeserűs üveg egy szerepi család születésnapi ünnepségére, ahol aztán tömeges mérgezést okozott a benne lévő, metil-alkohollal felütött szesz.

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, kedden 19 ember került kórházba a hajdúsági településről mérgezés gyanújával, köztük hat gyermek.

Az alkoholmérgezés legkisebb áldozata egy hároméves kislány, aki a nagymamája szerint „megnyalta az üveg száját” – írta az esetről a Blikk.

Már biztos, hogy a mérgezést elszenvedett áldozatok közül kettőnek maradandó agykárosodást okozott a pancsolt ital, egy 18 éves anyuka pedig lélegeztetőgépre került.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top