Egészség

Várandósan tudta meg a tinilány, hogy halálos beteg

A 17 éves kismama nem kezdte meg a terápiát, ami meghosszabbíthatná az életét, mert nem akarja, hogy ártson születendő gyermekének.

A 7 hónapos terhes, 17 éves Dana Scattan néhány héttel ezelőtt észrevette, hogy a beszéd, a nyelés és a járás is nehézséget okoz a számára. Kivizsgálták és agytumort diagnosztizáltak nála, mégpedig a betegség egy igen agresszív formáját. A daganat operálhatatlan, és ha nem kap kezeléseket, akkor az orvosok szerint legfeljebb három hónapja lehet hátra. A tinilány ennek ellenére nem kezdte meg a terápiát, mert nem akarja megkockáztatni, hogy az esetleg ártson születendő babájának.

Dana kislányát néhány hét múlva császármetszéssel segítik majd világra, hogy a lány ezt követően megkezdhesse a kezeléseket, melyek várhatóan még további kilenc hónappal hosszabbíthatják meg az életét.

Fotó: Facebook

Mindannak dacára, amit az orvosok mondanak, Dana optimista maradt, és a csodában bízik.

Betegsége miatt a lány már nem tudja ellátni magát, ezért a szülei szabadságot vettek ki, hogy gondozni tudják. Egyik bátyja pedig a GoFundMe weboldalon indított gyűjtést a lány kezeléseinek finanszírozására.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top