Egészség

Mérgezés miatt került kórházba 19 ember Kelet-Magyarországon – Frissítve

Még nem tudni, mitől lett rosszul az a 16 szerepi lakos, akiket kedd délután szállítottak kórházba, miután ismeretlen szerből vagy folyadékból fogyasztottak. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.

Tizenhat embert, köztük öt gyermeket vittek kórházba a mentők Szerepről. A mentők előbb hat felnőttet és öt gyermeket, majd később további 5 embert vittek mérgezési tünetekkel a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházba, illetve a Debreceni Egyetem klinikájára. 

Valamennyien ismeretlen szertől vagy folyadéktól lettek rosszul – mondta Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság az ügyben testi sértés miatt rendelt el nyomozást, amely szakértő bevonásával jelenleg is tart.

Frissítés:

Kedd estére 19-re nőtt a megfigyelésre kórházba szállított személyek száma, akad olyan beteg, akit már tegnap bevittek megfigyelésre. Tóthné Verő Tünde, Szerep polgármestere szerint a mérgezéssel érintett 19 embernél szédülés, hányinger, hányás, látászavar jelentkezett, a tüneteket valószínűsíthetően metil-alkohol okozta. Az önkormányzat minden segítséget megad az érintett családoknak: rendkívüli segélyt különítettek el a kórházba került emberek hozzátartozóinak – mondta az 1590 lelkes település polgármester az MTI-nek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top