Egészség

Járvány tört ki a luxushajón, rémálom lett az utazásból

Hányással és hasmenéssel járó vírus betegített meg több száz embert egy tengerjáró hajón.

Több mint 300 utas lett rosszul a Royal Caribbean társaság egyik luxushajóján. Az Independence of the Seas a floridai Port Evergladesből indult hatnapos útra 5500 emberrel a fedélzetén. A második napon azonban hányással és hasmenéssel járó járvány tört ki a tengerjárón – írja az Origo.

A társaság közlése szerint 332-en fertőződtek meg norovírussal, de az utasok szerint ennél jóval több emberről volt szó. Az orvosi részleg nem volt felkészülve ekkora járványra, az ellátásra négy órát kellett várni.

A hajón azonnal intenzív fertőtlenítést rendeltek, hogy megakadályozzák a kórokozó továbbterjedését. A vendégeket és személyzetet arra kérték, hogy minél gyakrabban mossanak kezet, mert ez a legjobb védekezés a vírus ellen.

A norovírus évente 300 millió embert fertőz meg a világban, és a tengerjárókon sem ritka a kórokozó. Tavaly 163 utas betegedett meg egy óceánjárón.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top