Egészség

Ez a nagymama mindennap úgy örül unokájának, mintha először látná – videó

Ellentétben a többi, hozzá hasonlóan végtelenül büszke nagyszülővel, Setsuko nem azért csodálkozik rá minden áldott nap unokájára, mert ez így normális, hanem azért, mert nem emlékszik rá. 10 éve Alzheimer-kórral diagnosztizálták.

Az idős nőről és arról, hogyan örül unokájának minden áldott nap, amikor csak találkozik vele, Setsuko lánya, Christine Stone készített videófelvételt. A Today.com amerikai hírmagazinnak elmondta, a videót eleinte kizárólag a családjának, de leginkább kislányának, Sadie-nak készítette.

Annak a valószínűsége, hogy édesanyám megéli Sadie 18. születésnapját, egyenlő a nullával. Én viszont szerettem volna, ha a lányom pontosan tudja, mennyire várta és szerette a nagymamája, ezért úgy döntöttem, videóra veszem a legszebb pillanataikat.” Christine később mégis úgy döntött, Alzheimer-kórban szenvedő édesanyja szívmelengető reakcióját az ismerőseinek is látniuk kell, ezért engedélyt kért édesapjától, hogy megossza azt.

Miután a felvétel felkerült az internetre, özönleni kezdtek a támogató levelek és üzenetek a családhoz. Sokan írták Christine-nek, hogy a videója miatt máshogy viselkednek alzheimeres szerettükkel, de olyan is volt, aki pont a felvételek láttán jött rá arra, miért olyan kegyetlen ez a betegség.

A 39 éves anyuka a Todaynek beszélt arról is, hogy bár szeretné édesanyja állapotát dokumentálni napról napra, végül inkább nem teszi. „Csak a szép pillanatokat örökítem meg, így szeretnék rá emlékezni, és azt szeretném, ha majd a lányom is így látná őt viszont” – mondta az egyébként három gyermeket nevelő anyuka, majd hozzátette, már nem viseli meg, ha észreveszi, hogy édesanyja állapota tovább romlott.

alzheimer, videó

Kép forrása: Christine Stone

„Az elején minden alkalommal kiborultam. Meg akartam állítani az Alzheimer-kórt, de már olyan régóta tart, és olyan sok mindent elvett az imádott anyukámtól, hogy nem maradt erőm harcolni ellene.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top