Egészség

Nem tabutéma többé – Őrizd meg fiatalságodat intimterületeiden is!

A test és a bőr fiatalságának megőrzése minden hölgy számára fontos, hiszen bár a belső kisugárzás adja a valódi szépséget, igényes külső nélkül nincs meg a tökéletes összhatás. Az évek múlása, a hormonális változások, az életkori sajátosságok és életciklusok, a várandósság és a szülés, de a menopauza is hatással lehet nemcsak a bőrünkre, de intimegészségünkre is. Megfelelő táplálkozással, műszálas ruhák kerülésével, időben elkezdett gátizomtornával, Lactobacillusokat tartalmazó hüvelyflóra-regeneráló kúpokkal vagy megfelelő pH-értékű intimlemosókkal sokat tehetünk egészségünkért.

Az inkontinencia, vagyis a húgycsövön keresztüli akaratlan vizeletvesztés már népbetegségnek számít, rengetegen szenvednek tőle. „Az érintetteknek nagy pszichés és anyagi terhet is jelent, ennek ellenére kevesen keresik fel ezzel a panasszal nőgyógyászukat, még most is tabutémaként kezelik” – mutat rá dr. Supák Dorina, a Neutromed intimhigiéniás termékcsalád szülész-nőgyógyász klinikai orvosa, majd hozzáteszi: ha időben lépünk, néhány egyszerű módszerrel könnyen enyhíthetők a mindennapi életet megkeserítő tünetek. 

Az inkontinenciának több fajtája létezik. Ilyen panaszokkal először mindig keressük fel kezelőorvosunkat, aki segít a megfelelő terápiás irány megtalálásában. A szakértő szerint az egyik legfontosabb az életmódbeli változtatás, például a túlsúly csökkentése, a székrekedés megelőzése, a vizeletürítési szokások változtatása, a krónikus köhögés kezelése, dohányzásról való leszokás. Nagyon sokat segíthet a gátizomtorna, ennek hatékonysága fokozható fizioterápiával. Nagyon ajánlott a medencefenéki torna megelőzésképpen az egészséges nőknek szülés előtt, amellyel jelentős mértékben megelőzhetők az ilyen jellegű panaszok.

Az életkor előrehaladtával, a hormonális változások hatására az inkontinencián kívül egyéb panaszok is gyakoribbá válnak, úgymint a hőhullámok, alvászavarok, hüvelyszárazság, de változik az intimterületek pH-értéke is. A szakértő tájékoztatása szerint, míg nővé váláskor az emelkedő ösztrogénszint hatására a hüvelyhám vastagodik, a sejtek glikogénben gazdaggá válnak, és a Lactobacillus lesz a flóra domináns összetevője, addig menopauzakor a csökkenő hormonszintek hatására a hüvelyhám elvékonyodik, hogy aztán bakteriális flórája a bőréhez hasonlóvá váljon a kémhatás emelkedése mellett. A szakértő ezért javasolja az aktuális életciklusnak megfelelő pH-értékű intimmosakodók használatát. 

A Neutromed 5.5-ös pH értékű intim-mosakodógéljét kifejezetten a menopauzában érintetteknek fejlesztették ki. A bőrgyógyászatilag tesztelt termék Active Defense komplexet tartalmazó formulája véd a kellemetlen szagoktól, és gyengéd, hosszan tartó frissesség hatását biztosítja. Az intim-mosakodógél hatékonyan és gyengéden segít megvédeni az irritációtól a legérzékenyebb intimterületeket, miközben a benne lévő Aloe vera megőrzi a bőr természetes kémhatását.

„Orvosilag indokolt esetben természetesen további kezelések is alkalmazhatóak, így például a fájdalommentes lézeres beavatkozások, de számos egyéb műtéti terápia is rendelkezésünkre áll, amelyek segíthetnek a panaszok csökkentésében” – teszi hozzá a szakértő.

Az intimterületek kortól és hormonszinttől függően 3,5–5,5 közötti pH-értékkel rendelkeznek. Kémhatásuk azonban könnyen felborulhat például sportolás, stressz, terhesség, menstruáció vagy menopauza esetén. A Neutromed termékei figyelembe veszik a hormonális változások okozta pH-értékek eltérését, ezáltal kínálva megoldást a különböző életszakaszban járó nők számára a belső egyensúly megtartásához. Az intimmosakodók között megtalálható az érzékeny bőr számára kifejlesztett gél mellett frissítő, hidratáló hatású, valamint szappan- és színezékmentes változat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top