nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Olyan jó, hogy vannak ilyen mentős történetek!

Olyan jó, hogy vannak ilyen mentős történetek!

Persze minden nap különleges lehet az Országos Mentőszolgálatnál, hiszen életeket mentenek.
Avatar
Pöttyös Panna
f Ajánlom

Valóra váltották a mentők Farkas Gergely álmát, aki bejuthatott az Országos Mentőszolgálat Központi Irányító Csoport hívásfogadó termébe, ahová civilek szinte sosem. Gergely születése óta kerekesszékben él, és az évek alatt a mentőszolgálat legnagyobb rajongója lett. Kívülről ismeri a mentősök működési rendjét, az általuk használt dokumentumokat, viszont eddig csak elképzelni tudta, milyen lehet a mentésirányítás.

Még márciusban egy megindult szüléshez riasztották Budapesten a mentőket. Amíg a mentők kiértek, addig az édesanya és az édesapa folyamatosan tartotta a kapcsolatot telefonon a mentésirányítókkal, akik tanácsokkal látták el az izgatott szülőket. Izgatottságuk érthető is volt, hisz a jelek alapján arra lehetett következtetni, hogy az újszülött még a mentők kiérkezése előtt világra jön. Nagy kedvencem ez a fotó az összes szereplővel.

Levelet írt az Országos Mentőszolgálatnak K. Judit, akinek férje idén januárban rosszul lett, és a klinikai halál állapotába került. Az eszméletlen férfit a mentőszolgálat telefonos diszpécserének segítségével tudta újraéleszteni az asszony, aki a mentőszolgálaton kívül a tűzoltóknak is köszönetet mond. 

Gyakori a szülésben segítés, ezúttal a mentőben született meg ez a cuki kisbaba, nem várt a kórházig.

Megosztás Facebookon