Egészség

Olyan jó, hogy vannak ilyen mentős történetek!

Persze minden nap különleges lehet az Országos Mentőszolgálatnál, hiszen életeket mentenek.

Valóra váltották a mentők Farkas Gergely álmát, aki bejuthatott az Országos Mentőszolgálat Központi Irányító Csoport hívásfogadó termébe, ahová civilek szinte sosem. Gergely születése óta kerekesszékben él, és az évek alatt a mentőszolgálat legnagyobb rajongója lett. Kívülről ismeri a mentősök működési rendjét, az általuk használt dokumentumokat, viszont eddig csak elképzelni tudta, milyen lehet a mentésirányítás.

Még márciusban egy megindult szüléshez riasztották Budapesten a mentőket. Amíg a mentők kiértek, addig az édesanya és az édesapa folyamatosan tartotta a kapcsolatot telefonon a mentésirányítókkal, akik tanácsokkal látták el az izgatott szülőket. Izgatottságuk érthető is volt, hisz a jelek alapján arra lehetett következtetni, hogy az újszülött még a mentők kiérkezése előtt világra jön. Nagy kedvencem ez a fotó az összes szereplővel.

Levelet írt az Országos Mentőszolgálatnak K. Judit, akinek férje idén januárban rosszul lett, és a klinikai halál állapotába került. Az eszméletlen férfit a mentőszolgálat telefonos diszpécserének segítségével tudta újraéleszteni az asszony, aki a mentőszolgálaton kívül a tűzoltóknak is köszönetet mond. 

Gyakori a szülésben segítés, ezúttal a mentőben született meg ez a cuki kisbaba, nem várt a kórházig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top