Egészség

48 betöltetlen praxisnak lett idén ismét háziorvosa

Továbbra is 300 körüli országosan a betöltetlen háziorvosi praxisok száma, de idén legalább már 48, hosszú ideje üres rendelőnek lett új használója. Az idei évben először fogorvosok is pályázhattak a letelepedési támogatásra.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő közlése szerint idén 55 háziorvos pályázott betöltetlen praxisra, ebből pedig 48-an már alá is írták a szerződést. Ugyanakkor az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke továbbra is tartja magát ahhoz a véleményéhez, hogy a letelepedési támogatás, ami akár 20 millió forintos is lehet egy régóta betöltetlen praxis esetében, nem oldja meg a háziorvosok finanszírozási problémáit. Úgy látja, ez abból is kiderül, hogy továbbra is 300 körüli az üres rendelő az országban. 

Idén először a fogorvosoknak is volt lehetőségük letelepedési támogatásra pályázni, 41 fogorvos jelentkezett, és 29 doktorral kötöttek eddig szerződést közülük. 

Az Emminél azt közölték, hogy 2009-hez képest 70 százalékkal több pénzt adnak az alapellátásra, és a pályázatoknak köszönhetően a korábbi években összesen már 198 praxisnak lett gazdája.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top