Egészség

Két napig a telefonján játszott, lebénult

A műtősztalon kötött ki a fiatal férfi a kétnapos játékmaraton után.

Egy kínai férfi a közelmúltban két egymást követő, teljes napon keresztül egy okostelefonos játékot játszott. A harmadik napon is folytatni akarta a játékmaratont, ám hirtelen fájdalmat érzett, majd pár percen belül mind a négy végtagja elzsibbadt és lebénult.

A férfit kórházba vitték, ahol többféle vizsgálatot is végeztek rajta. Az ortopéd specialista végül úgynevezett nyaki spondilózis hematómát diagnosztizált nála, ami azt jelenti, hogy a nyaki gerincvelőben vérrögök alakultak ki, melyek nyomást gyakoroltak a gerincagyra, ez okozta a bénulást.

Nyilvánvalóan hosszabb folyamat vezetett az állapot kialakulásához, ám a kétnapos játékmaraton volt az utolsó csepp a pohárban.

A fiatal férfit megoperálták, eltávolították testéből a vérrögöket. A beavatkozásnak köszönhetően a férfi visszanyerte motoros készségeit és járóképességét, de még fizioterápiára van szüksége ahhoz, hogy teljes mértékben helyreálljon a mozgása.

Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top