Egészség

Felfüggesztették a 84 éves doktornőt, mert nem volt számítógépe

A New Hampshire-i bíróság visszavonta a 84 éves doktornő engedélyét, mert nem tartott lépést a technika fejlődésével.

„Mérges egyáltalán nem vagyok, csalódott annál inkább” – nyilatkozta a New Hampshire-i rádióban a 84 éves dr. Anna Konopka, akinek a bíróság azért vonta vissza orvosi engedélyét, mert az idős asszony egyszerűen nem haladt a technika fejlődésével. A rendelőjében nem volt internet, laptop, se asztali számítógép, a modern technikát egyedül egy vonalas telefon szimbolizálta.

A 84 éves doktornő októberben önként adta vissza engedélyét, ám néhány héttel később meggondolta magát, és újra kérvényezte a hatóságoknál, hogy praktizálhasson. Csakhogy erre később már nem kapott engedélyt, amit a bíróság azzal indokolt, hogy a doktornő a jelen körülményei között nem képes vezetni, kinek milyen gyógyszereket ír fel, és nem tud részt venni az egyébként kötelező drogellenőrzési programban sem.

doktornő, számítógép

Kép forrása: Yahoo News

Dr. Konopka az ítélet ellenére küzd. „Amíg csak élek küzdök azért, hogy visszakaphassam a praxisomat. Még van remény” – mondta, majd hozzátette, azért nincs számítógép a rendelőjében, mert nem tudja, hogy kell azt használni. Az idős doktornő a hozzá járó betegek adatait egy 160 éves szekrényben tárolta.

A doktornő egyébként azután adta vissza praxisát, hogy egy hétéves betegének szülei panaszt tettek ellene. A szülők szerint a doktornő rájuk bízta asztmás gyermekük egyik gyógyszerének adagolását, a másikról pedig nem tudta, pontosan milyen rendszerességgel kellene szednie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top