Egészség

5 évet kapott a másfél éves kislányt cigiztető férfi

Öt év börtönbüntetést kapott az unokahúgát cigiztető férfi. Testvére gyermeke, egy másfél éves kislány szájába tett égő cigarettát és arra biztatta, hogy a füstöt tüdőzze le.

Súlyos hörgőgyulladása is lehetett volna annak a másfél éves gyereknek, akit nagybátyja cigivel kínált. Arra akarta kényszeríteni az unokahúgát, hogy tüdőzze le a füstöt, de miután a gyerek kapálózott, végül megunta a dolgot, és letette a babát az öléből. Az esetről videó is készült, amit a férfi feltöltött a Facebookjára.

Az RTL Híradója szerint ez idő alatt a férfi éppen házi őrizetben volt azért, mert a vád szerint Budapesten szándékosan majdnem elütött egy gyalogost a zebrán, majd kiszállt, és a késével megszúrt egy embert. 

A férfi nyilatkozott a csatornának; meglepte, hogy a Facebookon mennyien letolták azért, hogy a gyerekre rá akarta kényszeríteni a cigizést, és fel is jelentették őt. A bírósági tárgyalása után  elmondta, hogy a gyerek nem szívott bele a cigibe, és elismeri, hogy „rossz poén volt”. Mivel a gyerek édesanyja is jelen volt a videó készítésekor, a nő is vádlott lett, ő felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A cigiztető nagybácsi másik ügyét és a gyermekbántalmazást a bíróság egyesítette: a férfi így öt év szabadságvesztést kapott. Mivel az ítélet ellen fellebbezett, az nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top