Egészség

Ártatlanok a szexuális bántalmazással vádolt mentősök

Hosszas nyomozás után lezárják annak a két mentősnek az ügyét, akiket egy kamaszlány szexuális bántalmazásával vádolnak. Nincs bizonyíték, ami alátámasztaná a 16 éves tini állításait, így a nyomozást bűncselekmény hiányában szüntetik meg.

A rendőrségi vizsgálat szerint nem történt bűncselekmény annak a két mentősnek az ügyében, akiket egy évvel ezelőtt egy 16 éves lány azzal vádolt meg, hogy szexuálisan bántalmazták őt – írja a Blikk. A lap információja szerint a rendőrség hosszas nyomozás és több szakértői vélemény áttanulmányozása után, úgy döntött, hogy lezárja az ügyet.

Féja András, az egyik megvádolt mentőápolót képviselő ügyvéd szerint már csak hetek kérdése, és a mentősök visszatérhetnek szakmájukhoz, a mentőszolgálatnál korábban ugyanis azt mondták: ha bebizonyosodik a két férfi ártatlansága, visszavárják őket.

Az ügyről tavaly mi is beszámoltunk: 2016 novemberében egy budai nevelőotthonból hívtak mentőt egy kábítószertől és alkoholtól rosszul lévő 16 éves lányhoz. A lány nem akart kórházba menni, meg is fenyegette a mentősöket azzal, hogy ha beteszik az autóba, azt meg fogják bánni.

Miután kiengedték a kórházból, a lány csak az intézetben beszélt arról, hogy a kórházba szállítás közben a két mentős kesztyűben végigtapogatta a testét, majd szexuális ajánlatokat tettek neki, ennek alapján tett feljelentést az otthon egyik nevelője.

Októberben azt írtuk, hogy a mentősök ügyében a DNS-vizsgálatok eredménye hozhat áttörést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top