Egészség

Szégyen, milyen állapotok vannak a szegedi gyerekkórház fertőző osztályán – fotók

Penész, kosz és rozsda uralkodik a szegedi gyerekkórház fertőző osztályán, szellőztetni nem lehet, a tusolón nincs sem ajtó, sem függöny.

Borzasztó kórházi állapotokról számolt be a Facebookon egy szülő, aki a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika B részlegének Fertőző Osztályán, azaz az újszegedi gyermekkórházban készült fotókat is közzétette. Csúcs Áron kislánya vírusos fertőzéssel került kórházba, és befeküdt vele az édesanyja is.

Még szerencsések vagyunk, mert a Klinikán (Árvízi emlékmű) a gyermekágyak mellett csak szék van, ahol a nap 24 órájában lehet ülni. A Kórházban (Újszeged) legalább van olyan kórterem, ahol az anyuka a gyermeke mellett lehet. Nos a kórterem, amint a képen is látható, a vaságy kopott, rozsdás (több tíz éves), szék nincs, a gyereknek nincs kórlapja. A nevét lemosható filccel a csempére írják (lásd az egyik fotón). A szobában a hőmérsékletet nem lehet állítani, így standard 27 celsius fok van. Az ablakot nem lehet kinyitni, így a fertőző osztályon a bacilusok nyugodtan szaporodhatnak. A tusolón (?) nincs sem ajtó, sem függöny. A penész, kosz leírhatatlan.

A szülő felháborítónak tartja, hogy ilyen állapotok uralkodnak a magyar egészségügyben, ami szerinte a politika vastag bűne. De nem nem szeretne politikai hisztériát kelteni, és azért tette közzé a posztot, mert orvos ismerősei is biztatták, hátha a hasonló bejegyzések is segítenek abban, hogy legyen valami változás.

A kommentekben több szülő hasonló tapasztalatokról számolt be, nem csak erről a kórházról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top