Egészség

Ezek a leghasznosabb ételek a gyulladásokra

Rossz, ha az embernek fáj valamije, ráadásul erős gyógyszereket kell rá bevennie. Akkor már inkább próbálkozzunk először a természetes módokkal.

Fáj a fejem, fáj a gyomrom, rossz az emésztésem…Mindig van valami, főleg télen, amikor amúgy is nyűgösebb és fáradékonyabb az ember. Ráadásul az influenzaszezon is beköszöntött, ami még az erősebb fizikumúakat is le tudja dönteni könnyen a lábukról.  

Bár nyilván nem az összes probléma, de a legtöbb sokszor egy-egy természetes megoldással is orvosolható. Az emésztési problémákra vagy a gyomorpanaszokra például kifejezetten jól hat némelyik étel. Összeszedtük, mik azok a táplálékok, amikkel enyhíthetők bizonyos tünetek.

Sok ember küzd a túltengő gyomorsavval, ami nagyon meg tudja keseríteni a mindennapokat. Pedig egy kis odafigyeléssel nagyon sokat javíthatunk ezen a problémán. 

Zöld leveles zöldségek

Lúgos ásványokkal, antioxidánsokkal és gyulladáscsökkentő omega-3 zsírsavakkal vannak tele, így mindennap érdemes enni kelt, spenótot vagy egy kis salátát legalább. Emellett ne feledkezzünk meg a rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztásról sem.

Kurkuma

Gyulladásgátló hatása miatt nagyon hasznos, az Alzheimer-kór, a májkárosodás, a rák megelőzése és természetesen a gyulladás enyhítése érdekében is használják. Könnyen beszerezhető, és akár fűszerként, akár tea formájában is fogyasztható.

Halolaj

Mostanra a többségünk ismeri az omega-3 zsírsavak fontosságát és a gyulladás enyhítésében betöltött szerepüket. Ezeknek a zsírsavaknak a legjobb forrása a hal. A legjobb választás a lazac vagy a szardínia, ha pedig minden kötél szakad, a halolajkapszula is jó megoldásnak bizonyul.

Bogyós gyümölcsök

Gyulladáscsökkentők és antioxidánsak is. Az áfonya és a sötét színű bogyók különösen jók, és még a cukortartalmuk is alacsony.

Dió

Kiváló fehérjeforrás, de gyulladáscsökkentő, antioxidáns, és omega-3 zsírsavat, illetve E-vitamint is tartalmaz. Kész főnyeremény! 

Kókuszolaj

Gyulladáscsökkentő és antibakteriális zsír, mely segít a gyulladás és a magas vérnyomás csökkentésében, az energia javításában és az immunrendszer erősítésében.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top