Egészség

Filmek, amiken biztosan kisírod a szemed

A filmtörténet rengeteg emlékezetes filmmel ajándékozott meg minket, amelyek között könnyfakasztó alkotások is bőven szerepelnek. A sírásgeneráló kedvencek közül válogattunk össze néhány kiemelkedőt!

Szerelmünk lapjai

A Szerelmünk lapjai, vagyis a The Notebook címet viselő alkotás szerintünk minden idők egyik leginkább szívszorongató műve. Talán kicsit klisének tűnik a választás, de a könnyfakasztó jellegéhez kétség sem fér. A történet sokadszori alkalommal is megrázó, a főszereplő páros fiatalkori és pláne időskori szerelme minimum szívbe markoló. Noah és Allie eseményekkel teli élete, az Alzheimer-kór pusztító hatása és az örök szerelem mindenen átívelő szépsége elevenedik meg előttünk képkockáról képkockára.

Forrest Gump

Akadnak, akiknek már az első jelenetnél peregni kezdenek a könnyeik, tudván, hogy az értelmi fogyatékos Forrest találkozása fiával milyen érzelemgeneráló pillanatokat tartogat… Hiába színesíti meglepően sok siker a déli államokbeli fiú életét, hiába szerzi meg élete szerelmét, Jennyt, a happy end ebben a szerelmi értelemben elmarad. Fia édesanyja, azaz Jenny halálánál is könnyfakasztóbb az, ahogyan a Tom Hanks által alakított szereplő felnő az apai szerephez.

Titanic

A Titanic elsüllyedése annak idején milliókat rázott meg világszerte, de ugyanilyen hatással volt a nézőkre a 11 Oscar-díjat bezseből, 1997-es romantikus filmdráma is. Kate Winslet és Leonardo DiCaprio nagyot alakítanak a filmben, mi sokadszorra is libabőrösen, potyogó könnyekkel nézzük végig a James Cameron rendezte alkotást. A látványos, könnyfakasztó zenével (például Celine Diontól My Heart Will Go On) megtámasztott, valamint a Rose és Jack szerelmét és a tragédiát egyaránt megörökítő alkotást végigkíséri a dráma, a feszültség, a felfokozott érzelmekre, és a kisírt szemeinkre érdemes egy egész zacskó papír zsebkendővel készülnünk.

Acélmagnóliák

Az angol nyelvterületen Steel Magnolias néven ismert alkotás az egyik legszebb pont Julia Roberts filmes repertoárjában. A képkockák során azonban mégsem a cukorbeteg Shelby szerepében megjelenő Robertsen sírdogálunk a legtöbbet, hanem az anyát alakító Sally Fieldsen, és az általa megjelenített szerepen. Az anyák örök érvényű szeretetét idézi meg meseszépen, és emlékezetes módon. Legalább egyszer érdemes meg néznünk, ha még nem tettük.

Csillagainkban a hiba

A2014-es film viszonylag új, legalábbis a listánkon mindenképp a legifjabb alkotás, amely rengeteg könnyfakasztó pillanatot ígér. Fájdalmasan őszinte történet két kamaszról. Hazel és Gus sok mindenben hasonlítanak egymásra, miközben ennél is többen különböznek a kortársaiktól. A két fiatal a súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában talál egymásra, és ez megpecsételi életük hátralévő napjait… Az egymás iránt érzett szerelmük egészen új, különös utakra sodorja őket, miközben bennünket a szívfacsaró jelenetek újabb és újabb zsebkendő elővételére kényszerít.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top