Egészség

A legjobb házi praktikák az üde szemekért

A házi praktikákról egyszerűen nem tudunk leszokni, a szuperkrémek, és okos szérumok, varázsszerek korszakában is vissza-visszanyúlunk a bombabiztos otthoni fortélyokhoz. Lássuk, az üde szemekért mi mindent tehetünk kedvenc és bevált házi praktikáinkkal!

A tiszta és csillogó szemek sokaknak a vidámságot, a boldogságot, a fiatalosságot, és a jó egészséget jelentik, így a legtöbben a legnagyobb elszántsággal küzdünk a fáradtság jelei ellen a szem környékünkön.

1. Szemtorna – szemfényesítés

A szemtornával a szemünk egészségét állítjuk fókuszba, és rendszeres bevetésével akár meg is akadályozhatjuk egyes szembetegségek kialakulását. A szemtörzs tornáztatásával szépen javíthatjuk a szem vérkeringését is. Az egyik legegyszerűbb módja, ha lecsukjuk szemeinket, majd hirtelen kinyitjuk őket. Ismételjük többször a fényes, üde tekintetért!

2. Uborkaszeletek – a nyugtatás mester

A meggyötört, fáradt tekintet ellen vessük be az otthoni szépítő ikont, az uborkát, amely magas víztartalmával alkot nagyot. Nyugtat, a szem alatti sötét karikákat is csökkenti. Az uborkaszeleteket érdemes felvágás után a hűtőbe helyezni 10-15 percig. Majd amikor kellőképp lehűltek, tegyük őket a szemhéjra és a szem alatti részekre. Hagyjuk rajta pakolásként, egészen, míg felmelegszenek. Bő vízzel mossuk meg utána az arcunkat!

Fotó: Thinkstock

3. Rózsavíz – terápiás szépülés

A rózsavíz szintén köztudottan hatékony módja annak, hogy új életet leheljünk fáradt tekintetünkbe. Mennyei illata miatt léleksimogató, emellett nyugtató hatása is van. Megfiatalítja a szemkörnyéki bőrt, enyhíti a puffadtságot és a sötét karikákat. Áztassunk hideg rózsavízbe két sminklemosó vattát, majd borogassuk szemkörnyékünket vele 10-15 percig.

4. Hidratálás mesterfokon

Régi, egyszerű praktikája nagyanyáinknak a hideg vizes arcmosás reggelente. Terjesszük ki ezt a fajta bőrhidratálást a napközbeni időszakra is, amikor csak tudjuk, paskoljuk meg bőrünket, mossuk át hideg folyóvízzel. Igyekezzünk kerülni a túl hosszú, folyamatos gép előtti munkát, és iktassunk be „szemkörnyéki vizesítés” szüneteket. És persze igyunk sok vizet, és helyezzük előtérbe a vizes alapú gyümölcsök és zöldségek fogyasztását.

5. Gondos szemmasszírozás

A gyengéd szemmasszázs végtelenül egyszerű, és kellemes módja a szemkörnyék szépítésének. Csillogó szemeket varázsolhatunk magunknak segítségével, hiszen a masszázs javítja a vérkeringést a szemkörnyéken, és azonnali látványos felpezsdülést eredményez. A masszírozó, gondos mozdulatokat úgy is végezhetjük, hogy előtte egy csepp olíva- vagy kókuszolajat cseppentünk az ujjbegyeinkre, ezzel fokozva a bőrszépítést és a kényeztető masszázsélményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top