Egészség

18+: Ikertestvére bőre mentette meg a megégett férfi életét – videó

Saját bőrét adta súlyosan megégett ikertestvérének egy férfi, amivel megmentette őt a haláltól.

Egypetéjű ikertestvérének köszönheti életét egy francia férfi, aki életveszélyes égési sérüléseket szenvedett munkahelyén. Életét testvére bőrének átültetésével sikerült megmenteni.

Az esetről a párizsi Saint-Louis Klinika sebészei számoltak be, akik a páciens kórházba szállítása után 7 nappal több lépésben ültették át a testére egypetéjű ikertestvére bőrét. Ehhez 5-10 centiméteres darabokat távolítottak el az ikertestvér koponyájáról és hátáról, azokról a területekről, ahol a leggyorsabban nő a bőr. 

Az így kapott bőrdarabokat egy speciális szerkezettel megnyújtották, és „mint egy neccharisnyát, az égett testfelületekre helyezték”.

A férfi nagyon szerencsés, hogy ikertestvére tudott rajta segíteni. Egészsége folyamatosan javul, az arcán és kezén lévő bőr már nagyon szépen gyógyul – hangsúlyozták az orvosok.

A speciális sebészeti eljárás azért is számít egyedülállónak, mert először sikerült ikertestvérek között a testfelület 95 százalékát borító bőr átültetése. Eddig csak 68 százaléknyi felület átültetése sikerült.

A videón látható a neccharisnyává alakított bőr. Csak erős idegzettel és üres gyomorral kattints!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top