Egészség

Hiába könyörgött segítségért a fuldokló férfi, ápolói kinevették

Az ügyben megvádolt nővér azt vallotta, többször is megpróbálta újraéleszteni a világháborús veteránt. Arra nem számított, hogy a szobában volt egy rejtett kamera is.

A család először úgy tudta, hogy szerettük, egy egykori világháborús veterán természetes halállal halt meg 2014-ben. Csakhogy nem ez történt. Mint kiderült, az idős férfi azután került otthonba, hogy egészségi állapota nagyon leromlott: a dolgozóknak oxigénmaszkot kellett a 89 éves férfire tenniük, hogy így biztosítsák a megfelelő oxigénellátását.

Egyik este azonban a beteg hiába kért segítséget. Ápolója ahelyett, hogy odaadta volna a maszkot, jó ideig nem csinált semmit. Az esetről egy rejtett kamerás felvétel is készült, amelyen jól hallható, ahogy a nővér azzal nyugtatja a fuldokló beteget, hogy semmi baja, csak szorong. Hosszú percek teltek el, mire a nővér végre átadta a maszkot a lassan eszméletlenné váló férfinek.

Ám ekkor már késő volt. Mikor az ápolók rájöttek, hogy baj van, egyikük hatszor megnyomta a férfi mellkasát szívmasszázs címén, majd ezt is abbahagyta. Egy órával később hívtak csak mentőt hozzá. Mindez annak a rejtett kamerának köszönhetően derült ki, amelyet az idős beteg hozzátartozói rejtettek el a szobában: a beteg fia ugyanis gyanította, hogy az ápolók nem bánnak jól édesapjával.

A felvétel nyilvánosságra hozásáig az ügyben megvádolt ápoló, Wanda Nuckles azt állította, ők mindent megtettek a betegért. A videó láttán vallotta be, hogy ez nem volt igaz. „Azt gondoltuk, hogy mindent megtettek érte, és hogy apámat álmában érte a halál. Sosem hittük volna, hogy egyszerűen csak hagyták meghalni” – nyilatkozta Tim Dempsey, az áldozat fia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top