nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Aranyat mutatott ki szervezetében a röntgensugár

Aranyat mutatott ki szervezetében a röntgensugár

Nagyon vékony, apró aranyfonalakat találtak egy 58 éves koreai nő bőre alatt, a kezében. Az ujjaknál és a csuklóknál felhalmozott aranyszálakat először a röntgenfelvételeken vették észre. Később kiderült, hogy miként került a nemesfém a nő bőre alá.
NLCafé
f Ajánlom

A nőnek már 18 éves kora óta fájt a kezei és a lába is, de csak évtizedekkel később, 48 éves korában diagnosztizálták nála az ízületi gyulladást. A koreai beteg szedett fájdalomcsillapítókat, de azok nem használtak. A távol-keleti országokban azonban gyakran természetes gyógymódokhoz folyamodnak egy-egy betegség kezelése érdekében, így tett a nő is, aki akupunktúrás kezelésekre jelentkezett be. Ugyancsak divat néhány országban, hogy az akupunktúrát arannyal teszik még „hatásosabbá”, a nő kezébe is steril aranyszálakat ültettek be az akupunktúrás tűk segítségével. Igaz, nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a szokatlannak tűnő eljárás valóban gyógyítana.

Így történhetett meg, hogy egy alkalommal a kezéről készült röntgenfelvételeken kiszúrták a fémet a nő szervezetében ( itt találsz képet a megdöbbentő felvételekről). Miután a beteget a dél-koreai St. Vincent Kórház orvosa megvizsgálta, gyógyszereket írt fel neki. Kyung-Su Park szerint a beültetett aranyszálak csak súlyosbították páciense panaszait. Mostanra teljesen eldeformálódott ízületeit műtéttel kellett rendbe hozni, de az aranydarabkákat benne hagyták a nő kezében.

Megosztás Facebookon