nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Már 13 centrisre nőtt Edit zsírcsomója, mire rájöttek: daganat

Már 13 centrisre nőtt Edit zsírcsomója, mire rájöttek: daganat

Hiába mondta, érzi, hogy baj van, nem sikerült előbb megállapítani a daganatot.
NLCafé
f Ajánlom

„Minden 2012. december 29-én kezdődött. Fürdés közben észrevettem egy kis csomót a testemen. Nagyon rossz érzés öntött el: rákom van. Orvoshoz mentem, ahol megnyugtattak: ez csak egy zsírcsomó” – meséli Edit a Blikknek betegsége történetét. Már 13 centisre megnőtt, amikor Edit ki akarta vetetni a testéből, a műtét előtt mintát vettek belőle, akkor derült ki, hogy egy agresszív daganat.

„Itt kezdődött a küzdelmem az orvosokkal és a magyar egészségüggyel. Volt olyan onkoteam, amelyik sugárterápiát írt fel nekem, pedig az nem is hat erre a tumorra, volt olyan doki, aki először azt mondta, meg fogok halni, majd hogy rutinműtét lesz. Szerencsémre Kecskemétre kerültem, ahol célzott kemoterápiával sikerült 2 centiméteresre zsugorítani a daganatomat, és végül kioperálták.”

A 42 éves nő nem hagyja, hogy a tudata felett is átvegye a hatalmat a betegség. A Facebookon beszámol ismerőseinek az állapotáról, és a férje is mellette áll.

A műtét után egy évvel áttétek jelentkeztek a tüdejében, akkor már külföldön kezelték tovább. Egy őssejt-transzplantáció után vissza is mehetett dolgozni.

Megosztás Facebookon