Egészség

Családi programok a cukorbetegség világnapján

Fontos, hogy minél több ember ismereteket szerezzen a cukorbetegségről és annak veszélyeiről, hiszen sajnos egyre több mindenkit érint. A diabétesz világnapja alkalmából országszerte ingyenes programok, szűrések várják a családokat.

A cukorbetegség vagy diabétesz akkor alakul ki valakiben, ha a vércukorszintet szabályozó inzulin hormon termelődése leáll vagy drasztikusan lecsökken. Ma Magyarországon közel 1,5 millió cukorbeteg él, a fele pedig még csak nem is tud betegségéről. A cukorbetegség típusairól, szövődményeiről, megelőzéséről és a betegséggel kapcsolatban sok mindenről tudhatunk meg információkat a cukorbetegség világnapján.

Egy Csepp Világnap

Az Egy Csepp Alapítvány 12 éve tart családi napot a cukorbetegség világnapján, november 14-én, illetve ahhoz kötődően. Idén november 12-én, vasárnap 10–18 óra között a Millenárison rendezik meg az ingyenes családi napot. Lesznek koncertek, táncbemutatók, gyerekfoglalkozások, ugrálóvár. De az egész napos rendezvény alatt nemcsak folyamatos tombolasorsolás lesz, hanem természetesen vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérés is. Diabetikus ételeket is kóstolhatnak az idelátogatók, illetve folyamatos konzultációra is lesz lehetőség tanácsadó szakemberekkel, dietetikusokkal. Idén is lesznek előadások az Egészségtérben, és Diabétesz séta is.

Diabétesz-világnap

„Élj okosan, a diabétesz kézben tartható”

A Cukorbetegek Budapesti Egyesülete november 11-én 9 órától a Lurdy Rendezvényközpontban várja az érdeklődőket a közelgő cukorbetegség világnapja alkalmából. A délután 15 óráig tartó ingyenes programok között lesznek előadások, tanácsadások, bemutatók a cukorbetegség mindennapjairól. A helyszínen lévő szűrőkamion vizsgálatai pedig bárki számára igénybe vehetők lesznek. Szárvendégek: Korda György és Balázs Klári.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top