Egészség

Alig akarta beengedni a mentőket az agyvérzést kapott férjéhez, mert összejárkálják a felmosott padlót

A mentőápoló megígérte, hogy ő maga fogja felmosni a padlót, ha nem kell levenni a bakancsot. A férj végül megúszta, életmentő beavatkozást hajtottak végre rajta.

Egy nő a mentők segítségét kérte a múlt héten, mert a férje jobb oldali végtaggyengeségre panaszkodott. A kiérkező mentők azonban szokatlan kéréssel találták szembe magukat – számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat. Az ajtót nyitó nőnek megakadt a szeme a mentők bakancsán, és szinte felkiáltott:

A cipőket vegyék le! Ne járkálják össze a lakást ebben a nagy cipőben, mert nemrég lett felmosva.

Egy ilyen bakancs fel- és levétele nem egyszerű, de legfőképp nem gyors folyamat. Ki kell fűzni, sőt van, amelyiken pluszcipzár garantálja a védelmet. A helyzetet a mentőápoló próbálta megoldani. Megígérte, ha lesz idő a betegellátás után, ő fogja újból felmosni a padlót, ha a lábukon maradhat a bakancs.

A helyszíni vizsgálatok alapján kiderült, hogy a férfinek súlyos agyvérzése volt, és a közeli stroke centrumban életmentő beavatkozást hajtottak végre rajta.

Bár a felmosás így elmaradt, az asszony végül hálásan köszönte meg a lakást összejárkáló mentők segítségét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top