Egészség

Megszólalt a főigazgató a kórház előtt elgázolt idős asszony ügyében

A Budai Irgalmasrendi Kórház vezetője szerint kollégái meggyőződtek róla, hogy nincs szükség sürgős ellátásra, és folyamatosan beszéltek a nőhöz. A jogszabály szerint pedig mentőt kell hívni.

Egy főorvos, egy nővér és egy ápoló mellett a kórház főigazgatója is az utcára sietett, miután múlt pénteken a Budai Irgalmasrendi Kórház bejárata előtt ütött el tolatás közben egy idős asszonyt egy autós – mondta a Zoom.hu-nak Reiter József, a kórház főigazgatója.

Korábban egy szemtanú – aki a baleset utáni segítségben is részt vett a sofőrrel – arról számolt be a 444.hu-nak, hogy hiába próbáltak orvost hívni a kórház előtt fekvő nőhöz, senki nem látta el, inkább mentőt hívtak hozzá.

A kórház főigazgatója most azt mondta, aznap Szeli Dóra belgyógyász főorvos dolgozott az ambulancián, először ő ment ki az idős asszonyhoz, majd egy gasztroenterológus nővér és egy ápoló is a sérülthöz sietett. Nem sokkal később pedig ő maga is a helyszínre ért. A forgalmat irányította, és próbálta a mentőket a megfelelő helyre terelni, bár ez nem igazán sikerült, mert a mentők rossz helyen fordultak be, és a dugó miatt lassan értek a helyszínre.

Reiter József szerint a kollégái meggyőződtek róla, hogy a sérült nincs életveszélyben, és folyamatosan beszéltek hozzá. Másrészt a Budai Irgalmasrendi Kórház a hatályos jogszabályok szerint járt el, mert intézményükben nincsen traumatológia, ahol a súlyos sérülteket el tudnák látni.

Az orvosok szerint az idős asszony feje vérzett ugyan, de sérülése nem volt számottevő, magánál volt, és a légzésfunkciója is rendben volt. Ilyenkor pedig mentőt kell hívni hozzá. Más lett volna a helyzet, tette hozzá, ha a nő életveszélyben lett volna, akkor a kórházban segítettek volna rajta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top