Egészség

Új vese kell a rákkal harcoló ikerlányoknak

Varga Ágnes egyedül neveli tízéves ikerlányait, akiket 18 év keserű várakozás és számos lombikpróbálkozás után hozott világra. A kislányok már kétszer néztek szembe a rákkal, és most új vesére van szükségük.

Egyáltalán nem kegyes az élet Ágneshez és ikerlányaihoz, akiknél születésük után nem sokkal kétoldali vesedaganatot diagnosztizáltak, így mindkettőjük egy-egy veséjét kivették. A betegség nem múlt el, pár héttel ezelőtt Anita megmaradt veséjét is el kellett távolítani. Újra van szüksége, így vesetranszplantáción kell átesnie. Az orvosok szerint valószínűleg Zoé esetében is ez várható.

Édesanyám ismét hozzánk költözött, mióta kiderült a lányaim betegsége. Egyedül nevelem őket, így nem árt némi segítség. Most Zoéra ő vigyáz, mert én Anitával kórházban vagyok és leszek még előreláthatóan novemberben is. Nagyon nagy lelki terheket hordozok évek óta, de a lányaimnak erős anyukára van szükségük, és én erős vagyok, mert Anita és Zoé a mindenem!

 

– mondta Blikknek határozottan az ikrek édesanyja.

Anita szobáját a vesetranszplantáció miatt fel kell újítani, hogy steril környezetben, otthonában gyógyulhasson. A munkához szükséges félmillió forintból kétszázezret már előteremtett Ágnes. Ha segítenél a családon, akkor a Varga Ágnes 10918001-00000121-57100009-os számlaszámán megteheted.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top