Egészség

Várpalotai hintabaleset: kisebb csoda a 18 éves Krisztofer felépülése

Orvosai egyelőre nem tudják megmondani, szenvedett-e maradandó károsodást a 18 éves fiú, ám Krisztofer napról napra jobban van, már a kerekesszékét is maga hajtja.

A 18 éves Máthé Krisztofer volt a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültje. Hetekig kómában volt, azt sem lehetett tudni, hogy valaha magához tér-e. Először a győri, majd a veszprémi kórházban ápolták, jelenleg pedig a Országos Orvosi Rehabilitá­ciós Intézet lakója.

A Blikk azt írja, Krisztofer felépülése kisebb csodának számít, édesanyja boldogan mesélte a lapnak, hogy a fia két napja már puszit dob, maga hajtja a kerekesszékét, és napról napra jobban van. Beszélni egyelőre nem tud, mert a cső ott van a torkában, de elképzelhető, hogy a hét végén attól is megszabadítják az orvosok. Az édesanya azt mondta:

Én mindig is tudtam, hogy Krisztofer egy igazi harcos, és ezt most szerencsére be is bizonyítja.

Valószínűleg még hosszú hónapokig tartó küzdelem vár a fiúra, egyelőre orvosai sem tudják, szenvedett-e maradandó károsodást a baleset miatt.

Miközben Krisztofer az életéért harcolt, a családját átverte egy nő, akitől a lakásukat bérelték. Volt olyan pillanat, amikor azt sem tudták, hol hajtják álomra a fejüket. Szerencsére ez megoldódott, találtak egy megfelelő otthont Győrben, ahová felépülése után Krisztofert is hazaviszik majd.

Szeptember 2-án leszakadt egy kalapácshinta Várpalotán, a balesetben öten sérültek meg, köztük a 18 éves Krisztofer életveszélyesen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top