Egészség

Lejárt húsok és mocsok a menő négycsillagos hotel éttermében

Egy neves, négycsillagos szálloda éttermében tartott ellenőrzést Hajdú-Bihar megyében, ahol számos adminisztratív, higiéniai és élelmiszer-biztonsági hibát tártak fel az ellenőrök, továbbá mintegy 150 kilogramm lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert vontak ki a forgalomból.

Több hibát is talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a hajdúszoboszlói Hotel Silver ellenőrzésekor, annak éttermében. A hatóság jelentése szerint a hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok piszkosak, szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak. A konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot.

Csontok, fedetlenül – forrás: NÉBIH

Arról nem is beszélve, hogy az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így maga az önellenőrzés értelmét vesztette.

Ezen felül találtak 150 kilogramm olyan élelmiszert, aminek vagy lejárt a szavatossága, vagy jelöletlenség miatt nem volt nyomon követhető, ezek között ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt.

Csak egy éve járt le a szavatosság – Forrás: NÉBIH

Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top